Meeste warmte wordt door de oceanen opgenomen

DLQFMSAVwAARi2d.jpg:large

Als we het over de opwarming van de aarde hebben dan denken de meeste mensen aan de temperaturen die ze op het weerbericht horen, de buitentemperaturen en dus de opwarming van de lucht. Wetenschappers noemen dat de opwarming van de atmosfeer. Water is veel beter in warmte opnemen en een groot deel van onze planeet, driekwart ongeveer, is bedekt met water. In de grafiek hierboven kan je zien dat de oceanen het grootste deel van de extra warmte hebben opgenomen, de afgelopen 35 jaar. Er wordt op internet af en toe gesproken van een pauze in de opwarming in de laatste 2 decennia. De oceanen hebben duidelijk niet naar deze internetters geluisterd en blijken zelfs sneller te zijn opgewarmd in die periode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *